4 konkreta tips när du vill anlita ett städföretag i Stockholm

Att tänka på när du vill anlita ett städföretag i Stockholm

Du har bestämt dig.

Det är dags att unna dig och din familj lite vardagslyx för att få livspusslet att gå ihop och ekorrhjulet att snurra en aning långsammare.

Du ska anlita en städfirma och det ska äntligen bli lättare att hålla det rent hemma!

Men det finns så många att välja på och städfirmor i Stockholm blir allt vanligare. Hur ska man veta vilket städföretag man ska anlita?

städfirma stockholm

Här är 4 tips som hjälper dig att hitta rätt i städningsdjungeln!

1. Vad säger andra om städfirman?

Det smidigaste sättet att hitta en bra städfirma som erbjuder hemstädning är att kolla upp vad andra säger om olika företag.

Läs recensioner på google, reco, trustpilot, facebook eller någon annan sajt du litar på.

Titta inte bara på hur många stjärnor de olika firmorna har fått, utan också hur många som har recenserat och hur de motiverar sitt omdöme.

Folk går sällan ut på internet för att ge en recension för något de tycker är helt ok men inte så mycket mer.

Antingen så är de så nöjda att de bara måste rekommendera det till andra, eller så är de så missnöjda att de känner att de vill varna andra och kanske till och med få lite hämnd.

Fundera på vad som har motiverat personerna som skriver och om deras betyg är rimligt.

Ett annat bra sätt att luska fram vilka firmor som är bra är att fråga vänner och bekanta om de kan rekommendera sina städföretag.

Om de kan det, be dem att beskriva vad det är som gör att de är nöjda. Tänk på att vi alla har olika krav och förväntningar. Vad en person är jättenöjd med kanske en annan tycker är under all kritik.

städfirma stockholm

2. Rätt ska vara rätt tycker vi

Städning får samhället att gå runt och fungera och de som städar ska självklart ha skälig lön och villkor.

Tyvärr är det inte alla som verkar hålla med om detta.

Därför är det viktigt att du som kund bestämmer dig för att inte anlita en städfirma som struntar i sina anställdas välfärd.

Visst, det kanske blir lite dyrare för dig, men du kan ha ett gott samvete när du vet att den som städar ditt hem tjänar en marknadsmässig lön.

Dubbelkolla med städföretaget så att de har bra villkor för sina anställda. Du kan också titta på jobinside.se om anställda har skrivit något om firman eller gett betyg.

Titta även på jobbannonser på nätet, där timlön och annan information kan stå och tänk för dig själv: ”Hade jag sökt det här jobbet?”.

En nöjd arbetare är en bra arbetare, så förutom att det är bra för dem som städar så gynnar det dig också att anlita en seriös städfirma!

Eftersom det är ditt hem det handlar om, platsen där du ska känna dig som tryggast och mest bekväm, så är det viktigt att allt känns rätt.

Kolla upp så att de anställda är försäkrade och ett bra val är att titta på företag som har kollektivavtal. Det är ett bra skydd för de anställda.

Vid din första provstädning kan du med fördel småprata med städaren och fråga hur länge han eller hon har jobbat för företaget.

Om folk trivs så stannar de kvar, så enkelt är det.

Om du frågar om han eller hon trivs kommer du antagligen få ett ja, oavsett hur det egentligen ligger till. Du kan i stället fråga om det är ett stressigt jobb eller om de har gott om tid på sig och liknande saker.

Om du är vänlig och intresserad är det större chans att få ärliga svar så att du kan avgöra om det verkar vara en bra arbetsplats för de anställda.

3. Lek detektiv när du ska anlita städfirma i Stockholm

När du väljer vilket företag som ska få sköta städningen av ditt hem så vill du så klart veta att allt går rätt till.

Ett bra sätt att ta reda på det är att kolla upp företaget på allabolag.se, där du kan se precis hur det bedrivs. På det sättet kan du undvika oseriösa aktörer.

Kom ihåg att om ett företag är villigt att bryta mot regler när det gäller andra saker, vad är det som säger att du kan lita på dem?

Tänk på att om städfirman inte kan sköta de stora sakerna i verksamheten så är det mycket möjligt att de mindre sakerna också blir lidande, som städningen av ditt hem!

Ofta genomsyrar dåliga attityder hela verksamheten. De anställda kan känna att om inte chefen bryr sig, varför ska de göra det?

Om företaget däremot bedrivs korrekt och det inte slarvas så smittar det av sig på alla och det är större chans att de vill göra ett bra jobb.

städfirma stockholm

4. Lär känna varandra & företaget

När du har hittat en städfirma som du känner verkar rätt för dig är det dags att inleda en dialog. Börja med att boka ett kostnadsfritt möte.

Här är det viktigt att vara tydlig med vad du har för behov och vad du förväntar dig. Dra dig inte för att även ta upp små detaljer.

Detta är också ett utmärkt tillfälle att ställa frågor och få en känsla för företaget.

Använder de sig av miljövänliga rengöringsmedel? Verkar folk trivas på arbetsplatsen? Ger personalen du möter god service och behandlar dig som en värdefull kund?

Magkänslan har ofta rätt. Om du känner att det inte känns helt hundra, var inte rädd för att säga att du ska fundera på det.

När du väl har hittat en städfirma som du känner att du gillar och som verkar seriös, boka en provstädning. Det ger dig möjlighet att se hur det fungerar och bedöma om det är rätt företag för dig.

Det kanske känns som mycket arbete att följa de här fyra punkterna, men det är ett bra sätt att se till att du blir nöjd och kan lita på den som städar ditt hem.

Vi hoppas att denna artikeln kommer hjälpa dig att hitta rätt städfirma för dig och din familj.

Kommentera gärna nedan om du har något tips att dela med dig av för att hitta rätt städhjälp hemma.