Topp 5 listan – bra städmaterial att ha hemma

Bra städmaterial att ha hemma vid städning

Vi försöker ständigt se över det bästa möjliga städmaterialet som uppfyller våra krav. Miljövänligt, effektivt och ergonomiskt är något som är otroligt viktigt för att kunna arbete med städning under en längre tid. Och frågan dyker ofta upp, var hittar ni det där medlet och den där smarta vita svampen som får mina väggar att bli fria från svarta märken? Nedan skall vi lista de städprodukter vi rekommenderar!

Om vi då börjar med det som är störst, viktigast och kraftigast!

Dammsugaren

En dammsugare som är effektiv och med god ergonomi gör det så mycket enklare och det går så mycket fortare att rengöra bostaden. Så investera i en kvalitativ dammsugare, verkligen.
Något som även är utomordentligt bra att ha är munstycket som är likt en borste som ( ibland tillkommer, ibland inte ) där du enkelt kan torka av lister och annat på ett väldigt effektivt sätt. Detta är väldigt användbart när du inte har dammat av listerna på en längre tid eller när du vill att det skall gå fort och smidigt. Vi lister även några parametrar som vi tycker är otroligt viktiga att tänka på vid val av dammsugare.

Det vi tycker du skall tänka på är:

  • Dammupptagningsförmåga
  • Dammsugarsystemets täthet
  • Filtrering

Ytterligare några parametrar

  • Ljudnivå
  • Hanterbarhet
  • Ergonomi

Vi rekommenderar denna från Electrolux för städning av ditt hem. Den är bäst i test och flertalet av våra befintliga kunder använder den i dagsläget. Den är effektiv!!

Microfibermoppen – renare ytor, bättre för miljön

Microfibermoppen är till stor hjälp när det handlar om att få det rent och fint. Vi använder oss själva av Gipeco – Moppen grön. Om du har ett större hus så kan det vara värt att tänka på att ha två olika storlekar på moppstativet. Detta för att kunna rengöra de större ytorna i vardagsrummet samt de små trånga utrymmena vid toaletten. Och när du är klara, tvätta!

Det vi brukar stöta på när vi kommer ut till nya kunder är att de använder spanska garn ( svabbmopp i hink dvs ) och när de är klara så stoppas den den spanska moppen och hinken in i städskåpet. Låter det bekant? För många är det de, men inget vi rekommenderar. Bakterier är bland de allra snabbast organismerna att föröka sig och dubbleras var 4e till 20e minut. Det vi vill säga med detta är att när du moppar ditt golv i badrummet så är risken stor att du får med olika typer av mindre godtyckliga bakterier som i sin tur sprider sig. Och när du sedan moppar golvet igen, ja.. Då blir inte golvet rent! Så 🙂 Det vi har lärt oss av detta är att börja använda microfibermoppen som är effektiv och som tar bort en stor del av bakterierna. Och när vi är klara, då startar vi tvättmaskinen!

Microfiberdukar 

Ett otroligt bra verktyg att använda vid städning hemma, använd först en lite fuktig trasa och torka därefter med en torr och vips så har du fått en ren och fri yta från damm. Kvalitén på dessa varierar och vi rekommenderar att antingen åka till en städgrossist alternativt fråga oss om vi kan skicka hem några till dig! Tänk på att separera trasorna när du städar så du inte använder samma trasa som du använt på toaletten i ditt kök. Då sprider sig bakterierna oerhört snabbt och såna här risker vill vi undvika. 

Skursvampar med vit undersida

Anledningen till att vi använder vit undersida på skursvamparna är för att minimera risken att repa någonting och för att de fungerar effektivt. Den får diskhon hårt sittande smuts att avlägsnas på ett väldigt effektivt och riskfritt sätt!

Magic sponge

En otroligt användbar svamp som endast används med vatten. Den brukar kallas, nanosvamp, mirakelsvamp och har säkert än fler namn. Produkten fungerar likt ett väldigt fint sandpapper och du får bort märken och smuts på de allra flesta ytorna så som golv, väggar och fogar! En otroligt användbar produkt för dig som har småbarn hemma eller för dig som har det kämpigt att få bort svart märken på väggen. Denna produkt rekommenderar vi starkt för dig att köpa in i ditt hem!

Sammanfattning

Kvalitativt städmaterial är bra att ha hemma för ett rent hem. Glöm inte att tvätta microfibertrasorna efter användning och då är det även viktigt att tvätta dessa i 90 grader och endast med tvättmedel. I övrigt så är ovanstående städmaterial rent generellt väldigt enkla att använda. I slutändan handlar det alltid om vilken noggranhet du eftersträvar i ditt hem! Om tiden inte räcker till eller att orken inte finns där, då får du gärna kontakta oss så skall vi se vad vi kan göra för att få dig att bli utomordentligt nöjd! 

Bästa hälsningar, Teamet på Städade Hem 


Vill du ha chansen att få 1 månad gratis hemstädning?

[mc4wp_form id=”2423″]