Tio städredskap som gör städningen roligare

Vad kan man egentligen göra för att startsträckan till att börja städa där hemma ska bli lite kortare?

Förutom att utöva självdisciplin kan man helt enkelt göra städningen roligare genom att skaffa sig städprylar som gör allt lite lättare. Här har vi skannat internet efter de allra roligaste städprodukterna som dessutom fungerar alldeles utmärkt, för att din städning ska bli lite trevligare!

Efter listan kommer vi även att ge några extra tips för hur städningen blir roligare, så läs ända till slutet!

Borste för den händige

Rolig borste
Foto från Coolstuff.se

Denna borste som sätts fast på en skruvdragare får garanterat bort den där ingrodda smutsen som inget verkar bita på. Dessutom gör den städningen mycket roligare, särskilt för den som gillar att få plocka fram sina verktyg! Säljs i pack om tre olika storlekar som passar för olika ändamål. 3

En kul present till den som inte gillar att städa men som borde ta och göra det lite oftare!

Borstarna kan du köpa här!

Disktrasepoesi

För att göra det snäppet roligare att ta fram disktrasan kan man ju alltid satsa på en som har lite poesi på sig, eller vad säger du? Just denna har ett budskap som är perfekt att hänvisa till om någon gnäller för att de får städa upp i köket!

Disktrasan kan du köpa här!

3. Strutsvippa

Foto från Åhlens.se

Att damma kan ibland vara lite långtråkigt, men om man gör det med en sådan här vippa med strutsfjädrar så känns det plötsligt som att man är med i en inspelning av Downton Abbey och måste se till att kristallkronorna är dammade innan herrefolket ska äta frukost på silverfat. Dessutom är den snygg att ha framme som dekoration på en krok!

Strutsvippan kan du köpa här!

Diskhandskar – bokstavligt talat!

Dessa handskar är så mycket mer än vanliga diskhandskar, de förvandlar faktiskt dina händer till disksvampar i silikon! Dessa kan användas till många olika saker, från att diska till att städa i duschen. Vissa använder dem även för att skölja och skrubba grönsaker!

Diskhandskarna hittar du här!

Charmig kökshandduk

kökshandduk
Foto från Royaldesign

Om man verkligen inte känner för att diska så gissar vi på att det i alla fall känns lite bättre när man får torka disken på denna charmiga kökshandduk. Motivet föreställer det som vi svenskar är allra stoltast över: fika!

Visste du att kökshanddukar är ett bra redskap även när man putsar fönster för att torka bort vatten från kanterna? Så när du använt den här några år och den börjar bli nött kan du glädjas åt den när du putsar fönstren i stället!

Kökshandduken hittar du här!

Angry mama mikrorengörare

rengöring för mikrovågsugn
Coolstuff.se

Att städa en grisig mikrovågsugn kan vara riktigt trist. Och finns det något som kan göra en mamma så arg som en smutsig mikro? Inte den här mamman i alla fall! Sätt in henne i mikron efter att ha fyllt henne med ättika och vatten så kommer hennes vredesutbrott att städa upp på nolltid! Angry mama hittar du här!

Angry mama hittar du här!

Cat sponge

Royal Design

Denna bedårande disksvamp kommer från det danska designmärket Hay och föreställer en söt liten katt iklädd klänning som gärna sitter tålmodigt och sprattlar med benen i diskhon medan hon väntar på att du ska få ett städryck! Hon piggar garanterat upp en tråkig diskstund!

Cat sponge hittar du här!

Klädvikaren

Teknikmagasinet.se

Har du totalt tröttnat på att försöka vika kläder fint bara för att misslyckas och slänga in dem i garderoben i en hög? Då är det en sådan här klädvikare du behöver! Den är enkel att använda. Man lägger den på ett bord, lägger tröjan eller skjortan över, viker in sidorna, viker upp botten och sedan har man en helt perfekt vikning!

Klädvikaren hittar du här!

Scrub Daddy

rengöringssvamp scrub daddy
Clas Ohlson

Denna svamp är inte bara gullig med sitt leende ansikte, utan är faktiskt riktigt häftig. Den ändrar nämligen hårdhet beroende på temperaturen på vattnet. När man använder varmt vatten för att blöta den är den mjuk, men kallt vatten gör den hård. Det gör att den kan användas till alla möjliga saker när man städar. Den går att rengöra i diskmaskin eller i mikrovågsugn.

Man skulle kunna tro att ansiktet bara är en kul grej, men faktum är att det är väldigt smidigt att sätta två fingrar i ögonen på den stackars pappan när man till exempel diskar glas och vill lätt få med sig svampen upp igen utan att den fastnar. Och när du diskar bestick kan du trä in dem i munnen på svampen för att diska båda sidorna på samma gång.

Scrub Daddy hittar du här!

Xtreme flexibel mopp

Plusshop.se

Det kan vara väldigt frustrerande att aldrig komma åt ordentligt under möblerna när man ska städa. Denna mopp löser verkligen det problemet på ett sätt som får en att känna sig som en figur ur en tecknad film. I stället för att du ska behöva lägga dig ner på golvet för att nå så böjer sig skaftet så att du snabbt kan städa där det innan varit omöjligt. Hur smart som helst!

Xtreme flexibel mopp kan du köpa här!

Extra tips för att göra städningen roligare

 • Lyssna på en intressant podcast.
 • Sätt på hög partymusik och dansa omkring.
 • Utmana dig själv och sätt en timer.
 • Gör en checklista med roliga symboler för sysslorna.
 • Bestäm dig för en belöning du får när du är klar.
 • Prata i telefon medan du städar
 • Ta på dig träningskläder och gör det hela till ett träningspass.
 • Ta lite i taget varje dag i stället för en storstädning i veckan.
 • Använd produkter du tycker luktar riktigt gott.
 • Bjud hem en vän och tänk på att du gör fint för att göra vännen glad.
 • Kolla på tv-program eller YouTube-videor med riktigt lortiga hem innan du sätter igång eller ha dem i bakgrunden.
 • Involvera barnen och skapa en fantasilek av städningen. Moppen är en vild häst, och
 • dammvippan en tramsig papegoja som ger er order om att städa!
 • Börja med små sysslor, som att vattna blommorna eller torka av borden för att komma igång och inte tycka att det är så tråkigt.
 • Se till att du är utvilad och mätt när du städar, det gör faktiskt en stor skillnad för om du tycker det är kul eller inte!

Gillar du att städa eller tycker du att det är tråkigt? Oavsett vilket av alternativen som stämmer in på dig så är det mycket möjligt att du ibland känner att du inte riktigt har tid att städa så ofta som du skulle behöva. Våra kunder kan intyga att det kan vara en oerhört skön avlastning att få hjälp med hemstädning en gång i veckan och att det gör att allt känns mer hanterbart.

Om du är lite nyfiken på det där med städhjälp men inte har riktigt kommit igång med att kolla upp priser och liknande, varför inte höra av dig till oss? Vi berättar gärna allt du vill veta, från vad som ingår, till hur mycket det kostar och vem det är som kommer och städar hos dig. Ett första möte kostar ingenting och du kommer att bli mycket klokare!

Om du däremot gillar att städa och gärna gör det själv kanske det passar dig bättre att få hjälp med en storstädning. Då hjälper vi dig med de där städprojekten som du har velat ta tag i länge, men som aldrig blir av för att livet kommer emellan. Läs mer om våra storstädningar här!

Vi hoppas att denna lista med tips kommer att göra att städningen blir roligare hemma hos dig framöver!