Underlätta vardagen med appar för städning

Det finns appar för det mesta nu för tiden, och städning är inget undantag. Vi har testat några städappar som kan underlätta städningen och hjälpa dig att få saker gjorda.

Alla appar för städning vi har testat är gratis att använda, även om man kan köpa till premiumfunktioner om man vill det.

Tody – håller koll på när det är dags för olika sysslor

Om du har svårt att minnas när det är dags att göra rent ugnen nästa gång och du ibland råkar låta det gå lite väl länge mellan damningarna kan Tody vara ett bra alternativ.

Den här appen tar en liten stund att komma igång med, men sedan är den enkel att använda.

Man börjar med att lägga upp en städplan för hela hemmet, rum för rum. Du kan välja mellan förinställda uppgifter eller lägga till egna.

Appen föreslår hur ofta du ska göra de olika sakerna, men du kan välja att ändra frekvensen själv. Till exempel föreslår den att toaletten ska rengöras var femte dag, men är ni en stor familj behöver det göras oftare, så du kan du enkelt ändra det.

När man fyllt i vilka uppgifter man vill ha med så får man markera statusen på dem just nu. Du anger om du precis gjort sysslorna, om det inte behövs göras ännu eller om det är dags att ta itu med dem så fort som möjligt.

När du följt de här stegen sammanställer appen en checklista för vad du behöver göra idag. Du kan sedan markera vad du har gjort och du kan även bocka för sysslor som inte är på dagens checklista om det behövs.

+ Utförlig app med många olika städuppgifter.

+ Du slipper hålla koll på vad som ska göras när.

+ Det är kul att bocka av på listan och känna sig duktig.

+ Överblick visar hur välstädade dina rum är just nu.

+ Kul att använda tillsammans med familjen.

+ Man behöver inte skapa konto.

-Ibland lite konstig översättning från engelska.

-Tar tid att komma igång med.

-Lite svårt att förstå intervallangivelserna.

Sweepy – gullig och lättanvänd städapp

Nummer två av våra appar för städning är Sweepy. Sweepy påminner mycket om Tody då du även här kan ange vilka städuppgifter du behöver få gjort och kan fylla i hur ofta du vill göra dem.

Den är lite mer lättanvänd och intuitiv än Tody, men den finns bara på engelska.

Dessutom görs det reklam för premiumversionen och man måste betala för att få sammanställda dagliga checklistor, så i den bemärkelsen är den lite sämre.

En sak som vi gillar med den här städappen är att den är snygg och lite humoristisk.

När vi fyllde i att det var flera månader sedan vi städade garderoben frågar den vad det är som luktar. Och den gulliga skurhinken som är ens guide är en kul twist.

En sak som är praktisk med den här appen är att man kan schemalägga uppgifter till en särskild dag. Det kan man inte göra på Tody.

En annan funktion som gör städningen roligare är att den ger en utmaningar, till exempel en 30-dagars vårstädning där man varje dag gör en städsyssla.

+ Snygg design och med lite humor.

+ Lätt att skräddarsy sin städrutin.

+ Går att schemalägga i en kalender.

+ Kul utmaningar gör att man får saker gjorda.

-Finns bara på engelska.

-Reklam för premiumversionen.

-Måste logga in för att använda.

-Daglig checklista inte tillgänglig i gratisversionen.

Nipto – app perfekt för barnfamiljer

För dig som vill få barnen att hjälpa till mer hemma är Nipto en kul app. Den söta krokodilen peppar en att städa och hjälpa till hemma och man får poäng för varje syssla man bockar av.

Här kan man länka konton så att familjen blir ett team där man kan se poängen alla samlat ihop och hur det har gått olika veckor.

Den här städappen fungerar lite som ett vanligt schema man har på kylskåpet för vem som ska göra vad, med fördelen att man alltid har den med sig och kan hålla bättre koll.

Den är även praktisk om ni som föräldrar vill kunna belöna barnen för att de hjälper till då det är lätt att se vad de har gjort. Man kan också tävla med varandra om att få flest poäng.

En stor fördel med denna app är att man kan fylla i vilka dagar man ska göra olika sysslor och få påminnelser när det är dags att göra dem.

Om barnen lätt glömmer bort vilken dag det är deras tur att diska är det här en smidig funktion.

Appen finns bara på engelska och känns lite för krånglig för mindre barn. Men vi tror att 10-årsåldern och uppåt borde fungera bra för de flesta.

Sysslorna har symboler som kan underlätta om barnen inte är så bra på engelska ännu.

+ Snygg design.

+ Lättanvänd för barnen.

+ Länka familjemedlemmar till ett team.

+ Få poäng för sysslor.

+ Schemalägg sysslor och få påminnelser.

+ Premiumversionen är en engångskostnad och inte prenumeration.

-Man behöver konto, men går att logga in med Google.

-Finns bara på engelska.

-Finns begränsat med sysslor i gratisversionen som går att byta namn på, men man kan inte lägga till egna.

Blev du städsugen nu när du vet allt om dessa appar för städning, eller känns det fortfarande svårt att hinna med allt?

Varför inte boka hemstädning i Stockholm av oss och underlätta vardagen lite? Vi hjälper dig att hålla hemmet skinande rent så att du kan fokusera på något roligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

One Reply to “Underlätta vardagen med appar för städning”