Dags att rengöra dusch? Ättika, diskmedel och en tvättsvamp är allt du behöver!

video
Datum

6 augusti 2022

Författare

Riin

Kategori

Städtips

Dela:

Det finns få saker som känns lika tråkiga som att rengöra duschväggar. Vid varje dusch samlas det tvålrester, hår och fula kalkavlagringar på duschväggar. Lyckligtvis finns det ett enkelt, snabbt, billigt och miljövänligt sätt att rengöra dusch – ättika, diskmedel och en bra rengöringssvamp är allt som behövs. Följ med och lär dig rengöra duschen på nolltid.


I den här artikeln kommer vi att fokusera på duschväggar. Om du istället vill läsa mer om hur man rengör hela badrummet så har vi samlat 5 enkla sätt att rengöra kakelfog på och lär dig rengöra badkaret på 15 minuter.

Så här kan du rengöra duschväggar med varm ättika och diskmedel

För att rengöra duschen på ett miljövänligt och enkelt sätt räcker det som sagt att blanda ihop ättika och diskmedel. Eftersom ättikan tillverkas naturligt så är det ett miljövänligt och skonsamt rengöringsmedel.

Det kan kännas ovant att städa duschen med dessa två medel som man vanligtvis använder för annat. Tillsammans blir de dock ett enkelt men väldigt effektivt rengöringsmedel för en smutsig dusch.

Ättikan hjälper att ta bort kalkavlagringar och diskmedlet löser smuts. Här nedan lär vi dig rengöra dusch med ättika och diskmedel steg för steg.

Om du däremot känner för att använda några mer traditionella städmedel mot kalk rekommenderar vi KBM Calc Clean Strong som är väldigt effektivt mot fula, vita kalkfläckar.

Du behöver:

2 dl 24% ättika

2 dl handdiskmedel

1 sprayflaska

1 tvättsvamp

Gör så här:

  1. Värm upp ättikan i en kastrull. Den ska bli varm men inte så varm att den bränns. Undvik att andas in ångorna då det kan vara skadligt.

  2. Häll den varma ättikan i en sprayflaska (använd gärna en tratt).

  3. Tillsätt diskmedel.

  4. Blanda genom att skaka sprayflaskan lite försiktigt. Blandningen ska inte börja skumma.

  5. Spraya duschdörrarna generöst med ättiksblandningen och låt verka i minst 30 minuter, gärna längre.

  6. Gnugga med en rengöringssvamp tills all smuts och kalkavlagringar är borta.

  7. Skölj rent med kallt vatten för att minska mängden kalk som stannar kvar. Dra bort vattnet med en gummiskrapa.

  8. Torka gärna rent med en torr trasa för ett finare resultat.

Sådär! Efter att ha följt tipsen ovan borde din dusch vara skinande ren igen! Enkelt va?! För att behålla den ren så länge som möjligt och slippa städa den så ofta finns det några smarta saker du kan göra.

Vi rekommenderar till exempel att ha det som vana att torka av duschväggen snabbt med en gummiskrapa efter varje dusch. Det är ett enkelt sätt att undvika att smuts, tvålrester och kalk fastnar.

Ett annat knep är att skölja av duschväggar med kallt vatten efter duschen – det minskar avsevärt mängden kalk som stannar kvar.

Vill du låta någon annan rengöra duschen?

Vill du göra något roligare på din fritid än att rengöra duschen? Vi hjälper dig mer än gärna och ser till att duschen blir som ny!

Kontakta oss för att få hjälp med hemstädning i Stockholm utifrån dina behov. Vi erbjuder städning veckovis, varannan vecka eller var fjärde vecka. Har det gått väldigt lång tid sedan senaste gången du rengjorde duschen så kan det vara värt att boka en storstädning istället.