Så rengör du mikrovågsugnen på fem minuter – bokstavligt talat!

video
Datum

1 oktober 2020

Författare

Noomi

Kategori

Städtips

Dela:

Vi har alla varit där. Mikrovågsugnen är full av konstiga fläckar som vi inte riktigt vet var de kommer ifrån och det luktar lite skumt. Många skjuter på rengöringen av mikron, för det är ju ofta när man har lite tid på sig som man använder den och sedan glömmer man bort det igen i all hast.


Resultatet blir att fläckar sitter hårt och är svåra att få bort. Men det finns ett trick som gör din mikrovågsugn lika fräsch som när du köpte den!

Låt mikron göra jobbet

Det lättaste sättet att rengöra mikrovågsugnen är att låta den göra jobbet själv. Det enda du behöver göra är att ställa in en skål med vatten och kanske lite pressad citron och en skvätt ättika och sedan köra på maxeffekt i någon minut. Det heta vattnet förångas och skvätter upp och löser snabbt upp all smuts, och sedan är det bara för dig att torka av med en trasa.

Så kom ihåg:

  • En skål med vatten

  • Citronsaft

  • Lite ättika

  • Fullt ös i mikron någon minut

  • Torka av ordentligt

Lätt som en plätt!

Ett bonustips till nästa gång är att använda ett mikrolock. Dessa kostar bara 20-30 kronor men gör att din mat inte skvätter över hela mikrovågsugnen nästa gång du ska äta rester.

Glöm inte utsidan av mikrovågsugnen

När man tänker på att rengöra mikron tänker nog de flesta på insidan, men det är även viktigt att göra rent utsidan ordentligt. Detta gäller särskilt handtaget på dörren och knapparna som man rör ofta vid och där bakterier kan frodas. Använd en mikrofibertrasa och ett miljövänligt rengöringsmedel för att torka av mikrovågsugnen ordentligt.

Passa även på att lyfta på mikron och göra rent under den. Det kan samlas en hel del damm och smulor under den nämligen!

Få du lust att rengöra resten av köket? Här hittar du flera städtips som får ditt kök skinande rent!

Känner du tvärtom att du inte alls har någon lust eller tid att städa? I så fall kanske en hemstädning från oss skulle kunna göra din vardag lite enklare. Vi erbjuder hemstädning i Stockholm som ger lite extra guldkant på tillvaron och som gör att du kan ägna dig åt allt annat du behöver hinna med. Läs mer om hemstädning här.